Brdy 9.2.2013

26.02.2013 13:17

VÝPRAVA PO BRDECH

 

Dne 9. 2. 2013 v 9:00 se konala výprava po Brdech. Výpravu vedl Otazník s Preclíkem.

Výpravy se zúčastnil Roman, Ešus, Otazník, Preclík, Prokop, Ted a já Filip.

Jako poslední dorazili Otazník a Preclík, když už dorazili tak jsme šli nakoupit suroviny na vaření. Koupili jsme špagety, vodu, sušenky, kečup, sýr, čaj a omáčku, která bohužel cestou z krámu Preclíkovi upadla. Když jsme si ten nákup rozdělili a nastrkali do baťohů tak jsme mohli konečně vyrazit.

Šli jsme směrem na Skalku, cestou jsme si odloupali pár kousků březové kůry. Skoro u Skalky jsme odbočili na ne moc prošlapanou cestičku. Cestou jsme hráli bomba, deset, povodeň. V půlce cesty jsme narazili na červený kříž, u něho jsme se zastavili a Roman nám ukazoval, jak se měří kilometry na mapě.

Po krátké zastávce jsme šli dál. Když jsme dorazili na místo, kde jsme měli vařit oběd, hnedka jsme se rozdělili do dvou skupin. Jedna skupina byla Ešus, já a Ted. A pak druhá skupina byl Otazník, Preclík a Prokop. Po rozdělení jsme šli pro dříví a Prokop a Ted si mohli zatím splnit bod do stezky za rozdělávání ohně. Úkol pro každou skupinu byl - uvařit druhé skupině špagety. Rozdělání a udržování ohně si myslím nedělalo problém ani jedné skupině. Ale přece jenom druhá skupina byla rychlejší a už vařila špagety, zatímco nám zatím jenom mírně bublala voda. Slévání špaget dělalo menší problém druhé skupině. Poklička od kotlíku jim vypadla a polovina špaget byla v ohništi. Přesto se dali jíst a obě dvě skupiny se dobře najedli. Po dojedení špaget jsme zakopali ohniště, vymyli kotlíky a vyšli zpátky na cestu.

Tam Roman zapnul GPSku, podle které jsme šli nazpátek. Cestou jsme narazili na studánku, o kousek dál jsme se zastavili u louky, na kterém jsme si zahráli frisbee. Když jsme dohráli, tak jsme pokračovali v cestě. Podél cesty jsme narazili na přerostlé doutníky. Otazník, Prokop a Ted si tři utrhli. Otazník s tím doutníkem chvíli mával, až s ním zasáhl Romana. Polovina semínek z doutníku zůstala na Romanovi, který se pochopitelně naštval a vrátil zásah Otazníkovi. Ale po chvíli jsme stejně měli všichni trochu semínek na sobě. Když se nám podařilo alespoň trochu se očistit, tak jsme pokračovali v cestě. Vyšli jsme na cestu u Zadního rybníka, kterou jsme došli k Restauraci Káji Maříka. Odtud jsme odbočili směrem ke klubovně.

I když se nás zúčastnilo celkem málo, přesto myslím, že tato výprava byla vydařená.

FILIP

 

Odkaz na galerii ZDE

 


Bez názvu 1