8. října 2011 - První výprava

13.10.2011 20:30

Sešly jsme se v devět hodin u klubovny  a po společném přivítání se skautkami jsme si rozdělily úkoly. Skautky dostaly za úkol nakoupit jídlo na sobotní oběd a světlušky se seznamovaly s časopisem světýlko a jak ho použít v praxi a při plnění nováčků a stezek.

První společná hra spočívala v tom,že každá jsme měla splnit úkol (kachní chůze, žabí skoky,atd....) a pak nakreslit úkol,který si přečtu na lístečku u vytyčené trasy. Vznikl nám tak zajímavý človíček.- úkoly byly čísti lidského těla.

Další hra byla spíše na myšlení. Co si vezmu na tábor. Po 10ti minutách pochopily starší děvčata,jaký princip hra obnáší,a zbytku osazenstva jsme prozdradily pricip hry.

Terka s Nikčou dostaly bojový úkol,koupit něco sladkého,dobrého a pro všechny. Úkol splnily na výbornou.

Poté jsme daly vařit vodu na rýži,a daly se do dalšího úkolu. Vedoucím se ujala Péťa,která protahovala horní částí oblečení slaňovací lano. Když byly všechny děvčata na laně :-),tak se dozvěděly,že nám bohužel došla voda a musí pro ni dojít k nejbližšímu zdroji. Aby jsme jim toto ulehčily (bylo jich přece jen 13),tak jsme s Kuki zmenšily měřítko a najednou to tu bylo. Altán na starém sídlišti. Dokonce je i nějaký pán pustil načerpat vodu,ale to chudák netušil,že se kolem něj srotí celý roj světlušek a skautky najednou. 

Skautky společnými silami nakrájely věci do směsi na rizoto,a daly vše na pánev postupně. 

A svěstlušky popošly zase o kousek dále v hledání kouzelné lucerny. Ale je v tom bohužel háček,který jsme se dozvěděly v další části příběhu. Pavouk Chamtík, Krák, ropucha Fujka, skřítek Frfelník, na nás kujou pikle a spřádají na Lucinku a nás past. Podaří se nám na půdě najít kouzelnou lucernu,nebo na nás utká a hodí  pavouk Chamtík síť zapomnění? Toť otázka. Musíme si proto dávat velký pozor,kdo nás poslouchá. Tak pšššššššššššššt

Po zdařilém obědě jsme se rozdělily na dvě skupiny. Jedna skupina umyla po obědě nádobí a druhá hrála nahoře v naší klubovně petang, městečko palermo a stolní hry. 

Dalším úkolem bylo během deseti minut připravit slavnostní tabuli. A přité se podával čaj s citónem a linecké úsměvy. K tomu jsme si zahrály hru - přijela babička z číny ( v které mimochodem excelovala Lada).  Pak jsme si zahrály slovní kopanou a hru "co je živé a co neživé".

Společnými silami jsme uklidily klubovnu a pak se rozloučily společným pokřikem.

Už teď se těšíme na další společnou akci.

A. a K.

 


Bez názvu 1