Přihláška na tábor

26.03.2012 22:18

Přihláška je ke stažení ZDE

A ještě pár detailů...

V přihlášce bych upozornil na bod číslo 3.  Jak už jsem avizoval napodzim, v keckách a se spacákem v ruce nikdo nepojede. Několik dní budeme chodit pěšky v náročnějším terénu s relativně těžkým batohem a tudíž je kvalitní obuv a vůbec péče o nohy velmi důležitá. Nemám žádné speciální nároky, ale jde především o zdraví vašich dětí.  Není důležité, jestli puťák absovují se supermoderními trekovými pohorami s vibramovou podrážkou a membránou, nebo koženými pohorkami po rodičích. Důležité je aby boty držely kotník, měly správnou velikost a něco se v nich už nachodilo. Pokud si s kvalitou obuvi nejste jisti, pošlete v ní dítě na schůzku nebo ideálně jednu z výprav a vše včas vyjasníme. Pokud žádnou vhodnou obuv nemáte, je čas ji pořídit aby se stihla trošku prošlápnout.

S batohem už to není tak dramatické. Samozřejmě není možné použít batoh co nosí dítě do školy, protože tam věci na týden opravdu nenacpe. Ale stejně tak je naprosto zbytečné kupovat 75 l. kletru. Osobně myslím že 50-60 l. bohatě stačí, ovšem záleží i na velikosti spacáku. I přesto je možné spoustu věcí připevnit na venkovní popruhy, ale pozor na nosnost. Aby po dvou dnech neupadly popruhy :-)

Trasu mám připravenou, ale je možné podle aktuální situace provést úpravy (přidat i zkrátit). Zcela úmyslně jsem vybral tuto lokalitu, protože díky velké kumulaci zajímavostí se bude velmi často zastavovat. Nejdelší denní pochod je 12 km a celý čtvrtek se bude jen odpočívat u Olešského rybníka.

Nocovat budeme v kempech, spát se bude ve stanech po třech. Každá trojice si rozdělí stanové díly (tropiko, ložnice, tyče a kolíky) . Jídlo budeme pravidelně nakupovat, maximálně se ponesou suroviny na dva dny. Vařit budeme po skupinkách na turistických vařičích.

R.

 


Bez názvu 1