Víkendovka se světluškama

04.10.2010 09:28

V sobotu 2.10. byla sice Skochovická kachna, jenže my již měly naplánovanou víkendovku se světluškama. Zase všechny Tygřice spolu.

Plán byl jasný, v sobotu v osm poránu sraz u klubasu a hromadnou dopravou se dopravit do Nižboru na zámek, kde má být skautské muzeum a také Keltská expozice, poněvadž se u Nižboru nachází keltské oppidum Stradonice.

Přišly jsme na zámek a hned jsme zamířily na onu keltskou expozici. Mají to moc pěkně a moderně udělané. Téměr v každé síni byl monitor se všemi informacemi o Keltech, projektory s natočenými krátkými filmy i 3D strašidelný film o Keltech nakonec. Poté nás ještě zkoušel starý Kelt z našich nově nabytých znalostí. A měl srandovní ženu s parukou, resp. také chlap :)

O pár minut později jsme se dozvěděly, že skautské muzeum bylo den před naším příchodem již nadobro uzavřeno :( Tak co se dá dělat? Zrovna když jsme vytáhly oběd, tak nám Terka oznámila, že za chvilku jede vlak do Berouna. Oběd rychle do ruky a pádíme na vlak.

Z nádraží v Berouně jsme rovnou zamířily do aquaparku. A parádně jsme se tam všechny vyřádily. I já s Akelou jsme si dopřály chvilku ve vířivce :) A holky zas vyzkoušely všechny tobogány a skluzavky a bůh ví, co ještě.

Po takové aktivitě pořádně vyhládne a párek v rohlíku vůbec není špatný. Cesta zpátky utekla rychle a už jsme začaly vařit večeři v klubovně. Musím holky pochválit, těstoviny s„rychlou boloňou“ byly vážně výborné.

Po večeři ještě světluščí bojovka za mapou a bratři Grimmové si zas pěkně vystřelili ze skautek. Je sranda vidět pět světýlek pobíhat v noci po parku :)

Ale už bylo pozdě a myslím, že všechny byly rády, že mohly ulehnout do svých spacáků. Ráno dřívější budíček pro Maki a Vendi (někdo nám musel dojít pro snídani :) ) a pak už jen úklid, který se nám podařil ve vskutku dobrém čase.

 

Za dívčí oddíl Tygřic a za všechny zúčastněné, Kuki.

 


Bez názvu 1